Blog

Kako odabrati najbolji tip slavine

Kada uređujete kupatilo ili kuhinjski prostor, poseban doprinos u estetskom i funkcionalnom smislu daje slavina. Zato izbor treba obaviti temeljno uz informisanje o svim tipovima koji postoje na tržištu.

Mi ćemo vam opisati samo neke od njih i ukazati na osnovne karakteristike.

Pored klasičnih tipova slavine sa dovodom tople i hladne vode, postoje i nešto modernije slavine poput automatskih slavina, termostatske slavine, zatim slavine sa filterom i mnogih drugih.

Prva česma je napravljena samo sa dovodom jedne vrste vode odnosno prvenstveno hladne. Možete i zamisliti kakvo je revolicionarno rešenje bilo uvođenje topple vode.

A danas su pravo revolucionarno rešenje slavine sa filterom, slavine modernog dizajna, pokretljive slavine i slično. U nekim domovima je zadržan klasičan stil tačnije starinski izgled slavine koje su proizvođači napravili uz modernije i znatno kvalitetnije u pogledu funkcionalnosti.

Samo postavljanje slavine je moguće obaviti na više načina. Na sam kuhinjski element, uz svakako povezivanje na vodovodnu mrežu koja se nalazi iza samog kuhinjskog elementa, kao i na sam zid.

Ujedno postoje razlike u tipovima slavina prema mehanizmu rada. Pa tako postoje slavine s keramičkim ulošcima ili sa kuglastim ventilom. Takođe,možete ih razlikovati i po materijalu od kog su napravljene.

Ako se dvoumite koji tip slavine da nabavite, možete se i sa nama posavetovati. U zavisnosti od prostora za koji je namenjena slavina kao i od vaših preferenci, možete se odlučiti u mnoštvu zaista kvalitetnih tipova slavina.

Ako nas pitate koja je najbolja slavina, onda nas pre nego što vas posavetujemo morate uputiti u prostor gde je slavina namenjena, kao i u vaš stil koji preferišete. Ono što mi sugerišemo jeste da je najbolja opcija visok kvalitet nekog uređaja pa i samim tim slavine.

Uvek se konsultujte sa prodavcem o performansama slavine, proizvođaču, kao i garanciji, pa nakon toga donestite odluku.

Ujedno vas podsećamo da svaku nedoumicu možete nas pozvati u bilo koje doba dana ili noći.

Call Now Button