Blog

Tus kabina ili kada

Tuš kabina ili kada – Šta je prikladnije?

Dvoumljenje uvek postoji kada renovirate kupatilo za koji vid sanitarija da se odlučite. Gotovo je večita dilema da li ipak uzeti tuš kabinu ili kadu.

Ako je kupatilo malo onda nema velike dileme. Tuš kabine su tada i više nego idealne. Mada postoje i male kade pa ako ste ipak više za njih potrudite se da nađete u maloprodaji ovakve. Mi smatramo da su tuš kabine jako efikasne, da zauzimaju malo mesta a efekat i funkcionalnost im je na visokom nivou.

Ako se prilikom kupovine ipak odlučite za tuš kabinu, sugerišemo vam da birate one sa keramičkom kadom. Ovakav tip kade je jednostavan za održavanje dok plastični je znatno teže održavati. Ipak, poznato je da se plastične kade teže oštećuju.

Ujedno tuš kabine možete zaštititi posebnim vratima koja se često kupuju i mimo same kade a nekada i zajedno. Ujedno, alternative vam je i plastična zavesa kao vid zaštite tokom kupanja.

Ako govorimo o održavanju stakla samih vrata najpogodnija su u tom smislu mat stakla. Prozirna stakla su sklona pojavi kamenca.

Danas postoje, zaista moderne verzije tuš kabina sa posebnim slavinama i masažerima. Tehnika se u tom smislu znatno unapredila.

Sa  druge strane, kade su još uvek u opticaju. Možete ih pronaći  u različitim oblicima od četvrtastih do ovalnih, asimetričnih, zatim kada sa hidromasažerima i još mnoge druge. Na vama je da se odlučite za pravi tip za vaše kupatilo.

Još jedna opcija koja je sve više u upotrebi jeste pravljenje po meri tuš kabine bez same kade, već u nivou samog poda kupatila. Ovaj vid gradnje zahtev vešte stručnjake kako bi se napravio jako efikasan odvod vode. U protivnom, ako se odvod ne napravi u skladu sa propisima za ovakve vrste tuš kabina, tokom kupanja su moguća odlivanja vode u pogrešnom smeru, što može izazvati velike posledice, poput poplava ili curenja vode u druge stanove.

Ukoliko Vam je potreban savet ili usluga ugradnje sanitarija, odnosno ugradnja tuš kabine ili kade, pozovite nas u bilo koje doba dana ili noći.

Call Now Button