Tus-kabina-ili-kada-1.jpg

Tuš kabina ili kada – Šta je prikladnije?

Dvoumljenje uvek postoji kada renovirate kupatilo za koji vid sanitarija da se odlučite. Gotovo je večita dilema da li ipak uzeti tuš kabinu ili kadu.

Ako je kupatilo malo onda nema velike dileme. Tuš kabine su tada i više nego idealne. Mada postoje i male kade pa ako ste ipak više za njih potrudite se da nađete u maloprodaji ovakve. Mi smatramo da su tuš kabine jako efikasne, da zauzimaju malo mesta a efekat i funkcionalnost im je na visokom nivou.

Ako se prilikom kupovine ipak odlučite za tuš kabinu, sugerišemo vam da birate one sa keramičkom kadom. Ovakav tip kade je jednostavan za održavanje dok plastični je znatno teže održavati. Ipak, poznato je da se plastične kade teže oštećuju.

Slavina.jpg

Kako odabrati najbolji tip slavine

Kada uređujete kupatilo ili kuhinjski prostor, poseban doprinos u estetskom i funkcionalnom smislu daje slavina. Zato izbor treba obaviti temeljno uz informisanje o svim tipovima koji postoje na tržištu.

Mi ćemo vam opisati samo neke od njih i ukazati na osnovne karakteristike.

Pored klasičnih tipova slavine sa dovodom tople i hladne vode, postoje i nešto modernije slavine poput automatskih slavina, termostatske slavine, zatim slavine sa filterom i mnogih drugih.